Društvo

Žagubica deo projekta „Čarobna mreža prijateljstva“

škola
Foto: Boom93 / T.Spasojević
Međunarodni projekat pod nazivom „Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva“ obuhvatio je i Srednju tehničku školu u Žagubici od početka školske godine.

Cilj projekta je osnaživanje učenika i njihovo povezivanje širom sveta kroz učenje o drugim narodima, zemljama i kulturama.

Projekat „Čarobna interkulturalna mreža prijateljstva“ sledi četvrti cilj razvojnog programa Ujedinjenih nacija o kvalitetnom obrazovanju. Tim Srednje tehničke škole u Žagubici sastavljen je od 9 učenika. To su Jovan Đorđević, Miloš Simonović, Bogdan Perić, Miloš Perić, Stefan Bogosavljević, Martina Jović, Veljko Stojanović, Srećko Novaković i Aneta Tomić. Učenici su različitih uzrasta i pohađaju različite smerove. Među njima su ekonomski tehničari, kuvari i kulinarski tehničari.

Projekat ima za cilj da poveže učenike i nastavnike različitih škola, a Tehnička škola iz Žagubice je od početka godine sarađivala sa osnovnim školama iz Prokuplja i Leskovca, sa Domom učenika srednjih škola iz Кragujevca, Gimnazijom iz Makedonske Кamenice i očekuje ih još kontakata sa drugim školama do kraja projekta.

Po zadacima projekta treba da se osvetli devet vrlina. Do sada su učenici škole u Žagubici osvetlili tri: nacionalnu hranu, stihove nacionalnih pesnika i nacionalno nasleđe.

Projekat “Braničevo reporter – Žagubica”, a čiji je deo i ovaj tekst, podržava Opština Žagubica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend