Društvo

Zašto je JP Ljubičevo dobilo preko 2 miliona dinara dodatnih subvencija?

FOTO:Boom93/N.Stojićević
Odbornici Skupštine grada usvojili su odluku o uvećanju sredstava subvencija javnom preduzeću "Ljubičevo", nakon prvog rebalansa budžeta Grada. Ljubičevo će dobiti dodatnih  2.315.840 dinara sa PDV-om.

Za Ljubičevo su izdvojena dodatna sredstva za nabavku tartan podloge, čija procenjena vrednost iznosi 1.200.000 dinara, a ugradnja podloge 200.000 dinara.

Subvencijama je predviđeno i 600.000 dinara za nabavku i ugradnju sistema za grejanje i hlađenje i 400.000 dinara za nabavku 10 kompleta baštenskog seta (sto i 2 klupe) za postavljanje ispod nadstrešnice.

Takođe, dodatnim sredstvima od 600.000 dinara predviđena je i nabavka ugostiteljske opreme za kafić u ergeli Ljubičevo. Odobrena su i dopunska sredstva za neugovorene radove preduzeću „Partenon“ za izvođenje radova na adaptaciji kafića u iznosu od 915.840 dinara.

Inače, ukupna procenjena vrednost za nabavku i ugradnju opreme iznosila je preko 4 miliona dinara sa PDV-om, ali je iznos umanjen za 2 miliona dinara, jer planiranu šetalicu za konje, zbog tehničkih razloga više nije moguće nabaviti.

Posle prvog rebalansa budžeta, iznos subvencija dodatnih sredstava za Ljubičevo je  sada nešto više od 53 miliona dinara.

Podsetimo, radovi na adaptaciji i proširenju suvenirnice i letnjikovca u ergeli „Ljubičevo“ se privode kraju, rekao je ranije direktor JP “Ljubičevo”, Mirko Stojanović.

Adaptacija kafića suvenirnice je gotova i objekat radi, a izgradnja letnjikovca odnosno pomoćnog objekta nadstrešnice je u toku i trebalo bi uskoro da bude gotovo.

Trenutno se čeka opremanje letnjikovca za posetioce koji tu mogu da se odmore, sklone od kiše ili nešto prezalogaje. Planirano je da se postavi samouslužni roštilj sa oko 60 mesta za sedenje i 10 porodičnih stolova. Služiće posetiocima da sami sebi spreme roštilj”, rekao je direktor.

Za decu je planirano igralište za koje se čeka podloga. Radove na adaptaciji suvenirnice i izradnje letnjikovca izvode firme iz Paraćina i Požarevca, Sztr „Ljuba invest“ i „Partenon“. Vrednost radova je bila nešto više od 5,3 miliona dinara bez PDV-a.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend