93 sekunde Društvo

Zašto se zanemaruje i ne obezbeđuje „Gem“? (VIDEO)

Foto: S.Lisac
Nakon što je Minstarstvo odbrane pre četiri godine ušlo u posed zemljišta koji je koristio Teniski klub Požarevac čitav sportsko rekreativni kompleks prepušten je propadanju. Ovaj prostor je napušten, neobezbeđen, predstavlja opasnost i svako može da uđe.

Nekadašnji sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je potpuno zapostavljen već skoro pola decenije. Na zemljištu kompleksa postoje izgrađeni teniski tereni i objekti visokogradnje koji sada propadaju. Njih su koristili članovi Teniskog kluba “Požarevac” do 2018. godine.

Skoro da se više ne može razaznati prostor na kome se nekad igrao tenis. Ipak, neverovatno je da na ovim mestima postoje rasuti plodovi maklura, koji podsećaju na teniske loptice.

“Gem” je obrastao u rastinje, služi kao mini deponija. Ovde svako može da uđe. Osim što služi kao prečica ponekim građanima koji žive u obližnjim kućama, na ovom prostoru okupljaju se verovatno beskućnici koji ostavljaju flaše i opuške od cigareta.

Ovo mesto je opasno za boravak. Puno je smeća, stakla, izmeta i otvorenih šahti. Skupljaju se psi i mačke lutalice koji mogu biti izvor zaraze.

Ministarstvo odbrane ranije za Boom 93 navodi da je u toku pripremni postupak za otuđenje ovog kompleksa. Rešavaju se imovinsko-pravni odnosi, kompletira dokumentacija, te procenjuje tržišna vrednost.

Po završenom pripremnom postupku, vojni kompleks “Vinogradarska-bazen” biće ponuđen Gradu Požarevcu, koji je u prethodnom periodu već iskazao načelnu zainteresovanost za njegovu kupovinu.

Ukoliko Grad Požarevac ne pribavi predmetni vojni kompleks uz naknadu, u daljem postupku Republička direkcija za imovinu Republike Srbije donosi zaključak Vlade RS za oglašavanje njegove prodaje na javnom oglasu, na kom mogu učestvovati sva fizička i pravna lica.

Inače, sportsko-rekreativni kompleks “Gem” je vojni kompleks koji se vodi pod nazivom “Vinogradarska-bazen” u Požarevcu, po nameni vežbalište. Korisnik je Ministarstvo odbrane.

S obzirom na to da je vlasništvo Ministarstva odbrane, Vojska Srbije treba da obezbeđuje ovaj prostor i da pronađe način kako da ga zaštiti i onemogući mu prilaz.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend