Društvo

Zatvorena preticajna traka zbog košenja trave u zoni požarevačke petlje

FOTO: Boom93/R. Momirović

FOTO: Boom93/R. Momirović

Na državnom putu I A reda petlja Požarevac – petlja Velika Plana, u oba smera, danas od 9 do 16 časova izvodiće se radovi na košenju trave u srednjem pojasu, bankinama i putnom zemljištu, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Radovi će biti obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Baner Boom93 Android aplikacija

Podsetimo, u zoni petlje Požarevac se već izvode radovi na nadvožnjaku u okviru petlje. Saobraćaj se na ovom delu autoputa odvija zaustavnom, dok su vozna i preticajna saobraćajna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog izvođenja radova, za saobraćaj je 60 dana zatvoreno isključenje iz Beograda ka Požarevcu i uključenje iz Požarevca ka Nišu.

Kako je ranije za Boom93 rečeno iz Preduzeća „Putevi Srbije“, radovi će se izvoditi 60 dana, do 6. juna kada će ova isključenja biti ponovo u funkciji.

Takođe, režim saobraćaja izmenjen je na delu državnog puta u zoni petlje Požarevac, zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice i to na deonici Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, navodi se u saopštenju AMSS.