Društvo

Zatvoreni bazen zahteva velika ulaganja-potvrđen urbanistički projekat

Foto: EnvatoElements/Pressmaster
Potvrđen je urbanistički projekat zatvorenog bazena nakon javnog uvida i prezentacije koja je organizovana prošle godine u novembru.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca je za Boom93 ranije rekao da lokalna samouprava mora u budućnosti da nađe sredstva za izgradnju zatvorenog bazena.

Mi imamo volju da izgradimo zatvoreni bazen i sve buduće sportske objekte, ali najveći problem lokalne samouprave će biti finasiranje izgradnje tih objekata“,  istakao je Saša Pavlović.

Urbanistički projekat predviđa da se zatvoreni bazen izgradi između Hale sportova i otvorenog bazena. Planirana su dva bazena, plivački i dečiji, i jedna hidromasažna kada. Takođe, u sklopu bazena izgradiće se gledalište kao kafić i fitnes centar.

Od pratećih sadržaja predviđeno je da u objektu budu tribine za 100 gledalaca, restoran ili kafe, fitnes sala, svlačionice sa tuševima i sanitarni blok.

Projektom bi trebalo da bude predviđen i način zagrevanja zatvorenog bazena preko toplotne podstanice koja može da se priključi na gradsku toplifikacionu mrežu. U prostoru objekta trebalo bi da se predvidi podno grejanje, ventilaciono i preko radijatora.

Tokom cele sezone temperatura vode u bazenu treba da bude između 24-28 stepeni, a vazduha iznad bazena 2-3 stepena viša, odnosno 26-30 stepeni.

Za dogrevanje bazenske vode prvenstveno u letnjem, a potom i u zimskom periodu, trebalo bi da se predvide solarni kolektori na krovu objekta.

Glavni ulaz u novi objekat zatvorenog bazena trebalo bi da bude iz Partizanske ulice i on bi bio povezan sa otvorenim bazenom.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend