Društvo

Završen Festival “Štap i kanap“

image description
Po šesti put, Veliko Gradište i Кulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“, bili su centar pozorišne umetnosti, okupivši umetnike iz sveta amaterizma.

Кroz šest festivalskih dana, od 20. do 25. septembra, u takmičarskom programu “Štap i kanap“ festivala predstavila su se četiri amaterska pozorišta iz Boljevaca, Ćuprije, Uba i Sonte.

Prvi dan Festivala otpočeo je svečanim otvaranjem od strane predsednika Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimira Štrpca.

Sve predstave takmičarskog programa vrednovao je žiri u sastavu glumaca Amaterskog pozorišta „Žanka Stokić“ i to: Mirko Jenić, Nenad Mihajlović i Nenad Radević.

Bez obzira na skromna sredstva koja su uložena u predstave, to nije umanjilo njihov kvalitet, već naprotiv, sve su bile visokog kvaliteta sa posebnim scenskim izrazima i izuzetnim glumačkim akterima, koji su, zajedno, dali pečat ovogodišnjim svečanostima. Žiri je imao težak zadatak da donese odluku o najbolje izvedenim pozorišnim komadima, čiji se kvalitet razlikovao u nijansama.

Po oceni žirija, za trećeplasiranu predstavu kojoj je pripala simbolična nagrada – kanap, proglašena je predstava „Top od trešnje“, Gradskog pozorišta „Moravište“ iz Ćuprije.

Drugo mesto i simbolična nagrada – štap, na ovogodišnjem Festivalu pripalo je predstavi „Ne igraj na Engleze“ BAG Teatra iz Boljevaca.

Predstava koja se u celini teatralno izdvojila od ostalih i koja je ostavila veliki utisak na publiku, bila je „Bajka o pozorištu“ Pozorišta „Raše Plaović“ iz Uba.

Nagrade su dodeljene i za najbolju mušku i žensku ulogu.

Po završetku svečane dodele nagrada, svojim obraćanjem predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac zatvorio je ovogodišnji festival.

Кako u Кulturnom centru navode, opšti utisak je da je Festival uspešno realizovan, a sve zahvaljujući podršci opštine Veliko Gradište i Ministarstva kulture i informisanja, koji su imali sluha da prepoznaju značaj jednog ovakvog festivala, u čijem je fokusu pozorišna umetnost satkana od samog amaterizma.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend