Društvo Ekonomija

Završeno prijavljivanje za program „Moja prva plata“, selekcija kandidata do 15. novembra

Prijavljivanje kandidata za program "Moja prva plata" je završeno, a kako je saopšteno iz Nacionalne službe za zapošljavanje, do sada je nalog na portalu ovog programa otvorilo 22.948 mladih.
Boom93/NSZ filijala Požarevac

Kako je saopšteno od ovog broja, 17.081 kandidat uspešno se prijavio na neku od 12.559 pozicija kod 7.524 poslodavca.

Poslodavci iz privatnog sektora će u narednom periodu, odnosno do 15. novembra vršiti selekciju i povezivanje sa kandidatima, dok će poslodavci iz javnog sektora dobiti obaveštenje o daljim aktivnostima nakon 16. novembra.

Iz NSZ su pozvali sve poslodavce koji do sada nisu izvršili selekciju i poslali ponude zainteresovanim kandidatima da to učine što pre kako bi se povezivanje uspešno završilo upredviđenom roku.

Na portalu Moja prva plata biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem odobrenih izvršilaca za svakog poslodavca najkasnije do 27. novembra.

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe, poslodavca i izabranog kandidata ,kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, vršiće se u periodu od 28. novembra do 14. decembra.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend