Društvo

Zbunjeni i poslodavci i zaposleni – Pravila za bolovanje za vreme pandemije diktira virus

FOTO: Pixabay ilustracija
Preporuka države je da se zaposlenima koji su na bolovanju zbog kovida isplaćuje sto odsto zarade. Međutim, to zavisi da li plata stiže iz kase privatnika ili iz javnog sektora. Radio televizija Srbije je istraživala kakve dileme, ali i prava imaju zaposleni u pandemiji.

Pitanja je mnogo, a odgovora malo. Zbunjeni su i zaposleni i poslodavci, jer pravila za otvaranje bolovanja usled pandemije diktira virus.

Кoleginica je dve ili tri nedelje bila odsutna i bila je plaćena sto odsto, pošto joj je još jedan član porodice oboleo, morala je da bude kod kuće s tim u vezi primala je platu 65% odnosno postavila se dilema da li treba da primi platu u iznosu od 65 ili sto odsto – kaže direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević.

Oni koji su se zarazili kovidom, oni koji su izolaciji ili samoizolaciji, a za to imaju rešenje, primaju 100% zarade, kaže Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika.

Prema njenim rečima, ako je bolovanje duže od mesec dana, 65% zarade snosi RFZO, a ostatak od 35% država.

U privatnom sektoru poslodavci postupaju u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima. Ne isplaćuju svi punu platu tokom bolovanja, već se odlučuju za 65%, što je zakonska obaveza.

Ono što trenutno važi u privatnom sektoru, to je da najveći broj negde oko 80% zaposlenih prima 65% naknade za bolovanje, a negde oko 20% privatnih poslodavaca isplaćuje sto odsto naknade – kaže Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

Sa početkom školske godine, javljali su se sporadični slučajevi ili sumnje na koronavirus kod učenika. U tim okolnostima ceo razred mora u izolaciju, a to otvara novu dilemu za roditelje: imaju li u tom slučaju pravo na bolovanje.

Naravno da imaju pravo ukoliko je dete potencijalni kliconoša. Roditelj dobija potvrdu od škole ili od predškolske ustanove, zatim tu potvrdu nosite sanitarnom inspektoru, sanitarni inspektor daje svoje mišljenje i onda nadležni lekar otvara bolovanje – kaže Olga Vučković Кićanović, pravnik, stručnjak za radno pravo.

Poslodavci mogu da kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu urede veću naknadu zarade u slučaju odsustva zbog privremene sprečenosti za rad od naknade koja je propisana Zakonima o radu ili o zdravstvenom osiguranju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend