Društvo

Zdravstveni radnici u kovid ambulantama ostali bez dodatka usred novog talasa

kovid ambulanta
Foto/T.S Kovid ambulanta/ medicinski radnici
Sredinom jula Vlada Srbije donela je zaključak po kome pravo na kovid dodatak od sada imaju samo zaposleni u crvenim zonama kovid bolnica.

Kovid dodatak predstavlja novčani iznos koji se isplaćuje osoblju koje radi sa kovid pacijentima i njegov najveći iznos je do 3o odsto mesečne zarade.

Do poslednjeg zaključka Vlade pravo na ovaj vid novčane nagrade imali su svi koji rade sa kovid bolesnicima, a od sada to neće biti slučaj.

Tako će bez kovid dodatka između ostalog ostati zaposleni u kovid ambulantama koji postaju sve više opterećeni kako se povećava broj zaraženih, piše Danas.

Dr Zoran Savić, predsednik reprezentativnog Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, kaže za Danas da njegov sindikat priprema dopis Vladi i Ministarstvu zdravlja u kome će zatražiti da se stvari vrate na staro odnosno da svi koji su u kontaktu sa kovid pacijentima, bilo da se radi o zdravstvenim radnicima ili drugim zaposlenima, imaju pravo na kovid dodatak.

– Moguće je da je ova odluka pripremana u vreme kada nismo imali ovoliki broj obolelih. Međutim, sada smo došli do 4,000 zaraženih dnevno. Naš primarni zahtev biće da se stvari vrate na staro. Tražićemo da se kovid dodatak isplaćuje zaposlenima u kovid ambulantama, domovima zdravlja i odeljenjima opštih bolnica gde se leče kovid pacijenti. Ovako kako sada stoji, kovid dodatak bi trebalo da bude isplaćen samo zaposlenima u crvenim zonama ustanova koje su pravljene kao kovid bolnice, i zaposlenima u onim zdravstvenim ustanovama koje bi eventualno u budućnosti postale ponovo deo kovid sistema – navodi dr Savić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend