93 sekunde Društvo

Žegarac: Žene su se malo više pokrenule nakon korone (VIDEO)

Foto;privatna arhiva
Punih osam sezona, instruktorka akvabika, Katarina Žegarac Ilić vodi trening aerobika u vodi i ocenjuje da je ova godina bila posebno uspešna.

Katarina Žegarac Ilić, po struci profesorka fizičkog vaspitanja  i ove sezone na bazenu držala je časove aerobika u vodi ili akvabik. Rekreacija koja je poslednjih godina sve popularnija, donosi sa sobom velike benefite, jer je dokazano da je vežbanje u vodi neuporedivo efikasnije nego u sali.

“Žene su se malo više pokrenule nakon korone. To je primećeno njihovim odzivom. Iako je objavljeno da su treninzi besplatni, mnogo je žena bilo spremno i da plati da bi imale svoje mesto na bazenu”, ističe Žegarac.

Foto: privatna arhiva

Prednosti akvabika u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti. S tim se slaže Katarina i ističe da vežbanje u vodi nema starosnu granicu i bezbedno je za sve uzraste.

“Ne postoji starosna granica za akvabik. Voda je jedno bezbedno mesto za vežbanje, rasterećuje zglobove, kičmu, mogu da vežbaju i stariji.”

Fizičku ativnost preporučuje svima, a vežbati treba svakodnevno. Kaže da je najbolje dnevno vežbati onoliko minuta koliko neko ima godina.

Fizička aktivnost je neophodna ne samo ženama, nego i muškarcima i svim uzrasnim grupama. Moramo da vežbamo 150 do 300 minuta nedeljno. Na primer, ako imate 40 godina, 40 minuta dnevno vežbate

Foto: privatna arhiva

Ističe da za rekreaciju uvek ima načina, te izgovor za vežbanje ne može da postoji. Čim naučite kako da radite na sebi i počnite to i da primenjujete, kako vežbanjem na spoljašnjem tako i unutrašnjem izgledu, zaključuje Žegarac.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend