Društvo

Zekić: Nekima se priviđa da je REM politizovan, držimo se zakona

N1/printscreen
Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da "politizacija REM-a postoji samo kod onih koji o toj politizaciji govore".

„Pri tom je njihov pogled zamućen tom politizacijom, što uzrokuje i iste takve, mutne zaključke“, rekla je Zekić za list Danas.

Prema njenim rečima, klasičan primer te pomućenosti je i posledni zahtev koji im je upućen da REM poništi konkurs za dodelu frekvencija i da on bude obnovljen tek kada se donese novi Zakon o elektronskim medijima i izabere novi Savet REM-a.

Ona je navela da se „time suspenduje zakon po kojem je konkurs raspisan, i omogućava nezakonito emitovanje programa“.

„Naime, po zakonu dozvole za frekvencije četiri televizije – Pink, B92, Prva i Hepi, važe do 4. avgusta ove godine i ako se do tada konkurs ne završi i dozvole ne budu date ili njima, ili nekim drugim televizijama, one bi tog dana morale da prekinu sa radom, ili da nastave, ovaj put nazakonito emitovanje“, rekla je Zekić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend