Društvo

Zvanično najavljene 57. Ljubičevske konjičke igre, bez pratećih manifestacija i publike na hipodromu

U gradskom zdanju zvanično su najavljene 57. Ljubičevske konjičke igre koje će se ove godine održati 5. i 6. septrembra.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnje igre biće održane samo na hipodromu bez prisustva publike i bez pratećih manifestacija i defilea u centru Požarevca.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacije grada Požarevca kaže da su obezbeđeni televizijski prenosi oba dana. Prvog dana od 14 časova prenos će biti na Sat televiziji, dok će u nedelju prenos raditi Radio televizija Srbije na svom drugom kanalu od 17:15h.

On je napomenuo da ove godine neće biti održana takmičenja u preskakanju prepona i u daljinskom jahanju i da je otkazana tradicionalna izloža konja.

U subotu, 5. septrembra, program počinje od 14 časova i planiran je mini defile višebojaca uz predaju sablje gradonačelnika i dizanje zastave. Planirano je da tada nastupi i simfonijski orkestar „Gvardija“ sa nekoliko numera da bi nakon toga igre bile zvanično otvorene. Program u subotu sadržaće 4 kasačke i 2 galopske trke kao i voltižovanje dece i polufinale Ljubičevskog višeboja.

U nedelju u palnirano je da program počne u 15 časova i održaće se 4 galopske, 2 kasačke, voltižovanje dece i finale Ljubičevskog višeboja. Ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre biće završene proglašenjem viteza igara, spuštanjem zastave i vatrometom.

Vasilije Baldić navodi da je nagradni fond isti kao i prošle godine.

Prošle godine za učesnike višeboja bilo je izdvojeno oko 2 miliona dinara, pobednik višeboja dobio je 625 000 dinara. Fond glavne galopske trke “Ljubičevo”  bio je 2 miliona dinara, a prvo mesto je osvojilo million dinara. Što se tiče kasačke trke “Knez Mihajlo” ukupan fond je bio 800.000 dinara, a pobednik dobio 400.000 dinara.

Na pitanje Boom93 da li su organizatori razmatrali da se pusti određeni broj građana da prati igre Baldić je kazao da su pratili epidemiološku situaciju.

„Zbog koncetracije broja učesnika koji će ove godine učestvovati na igrama mi smo procenili da bi time ugrozili dozvoljen broj ljudi na otvorenom. Poznato je da na svako galopsko grlo ide po tri poslužioca, a na svako kasačko po dva mi već tu umnožavamo broj ljudi. Zbog toga nismo ni smeli da se upuštamo u taj rizik, a drugo kao društveno odgovorna javna ustanova i kao grad mi prvi moramo to da poštujemo i da pokažemo na našem primeru da preduzimamo sve moguće mere“ istakao je Baldić.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacija grada Požarevca

Takođe je na hipodromu planirano da u nedelju između trka bude urađena retrospektiva igara iz predhodnih godina sa glumcima koji će imati svoje monologe.

Vasilije Baldić je naglasio da ove godine igre nemaju sponzore i da sve troškove pokriva grad Požarevac.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend