Društvo

Zvanično otvoren park za pse

FOTO: A. Stepanović

FOTO: A. Stepanović

Danas je u Požarevcu zvanično otvoren park za pse, koji se nalazi u ulici Šestoj, pored spomen parka Čačalica.

Park je ograđen i podeljen na dva dela. U jednom delu nalaze se sprave koje služe za trening i dresuru pasa, a drugi deo namenjen je slobodnom puštanju i trčanju pasa.

psi
FOTO: A. Stepanović

Na ulazu u park istaknuta je tabla sa pravilima kućnog reda.

pravila za pse
FOTO: A. Stepanović

Apeluje se na građane da očiste za svojim kućnim ljubimcima. U tu svrhu vlasnici mogu pronaći kesice i kante za odlaganje psećeg izmeta postavljene u parku.

Bojan Dinić, član Gradskog veća za  poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo, izjavio je da je park izgradio Grad Požarevac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalne službe” Požarevac i Kazneno-popravnim zavodom „Zabela” i da je vrednost ove investicije iznosila oko 2 miliona dinara. Naglasio je da to nisu sredstva uložena samo od strane Grada, već i od Komunalnog preduzeća „Komunalne službe“ i da je rad u jednoj određenoj meri  pomogao i donirao Kazneno-popravni zavod „Zabela”.

Bojan Dinić
FOTO: A. Stepanović

„Nećemo za sada imati neko ograničeno radno vreme, ali apelujemo na naše sugrađane koji dovode svoje pse ovde da se pridržavaju kućnog reda i da posle 22 časa uveče ne izvode pse, baš iz razloga kućnog reda, jer u neposrednoj blizini imamo stambene zgrade i ljude koji tu žive, pa da ne bi ugrožavali njihov mir posle određenog vremena”, kaže Dinić.

FOTO: A. Stepanović

Marko Marjanović, v. d. direktor JKP „Komunalne službe” Požarevac, istakao je da će radnici ovog preduzeća obilaziti park i proveravati da li se vlasnici pasa pridržavaju kućnog reda.

Dodao je da je u planu izgradnja parka za pse u sklopu Prihvatilišta za pse i mačke, a to će biti prostor u kome će psi iz Prihvatilišta moći da trče i izlaze napolje.

FOTO: A. Stepanović