Društvo

Zvanično otvoren park za pse

FOTO: A. Stepanović
Danas je u Požarevcu zvanično otvoren park za pse, koji se nalazi u ulici Šestoj, pored spomen parka Čačalica.

Park je ograđen i podeljen na dva dela. U jednom delu nalaze se sprave koje služe za trening i dresuru pasa, a drugi deo namenjen je slobodnom puštanju i trčanju pasa.

psi
FOTO: A. Stepanović

Na ulazu u park istaknuta je tabla sa pravilima kućnog reda.

pravila za pse
FOTO: A. Stepanović

Apeluje se na građane da očiste za svojim kućnim ljubimcima. U tu svrhu vlasnici mogu pronaći kesice i kante za odlaganje psećeg izmeta postavljene u parku.

Bojan Dinić, član Gradskog veća za  poljoprivredu, zaštitu životne sredine i zdravstvo, izjavio je da je park izgradio Grad Požarevac u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalne službe” Požarevac i Kazneno-popravnim zavodom „Zabela” i da je vrednost ove investicije iznosila oko 2 miliona dinara. Naglasio je da to nisu sredstva uložena samo od strane Grada, već i od Komunalnog preduzeća „Komunalne službe“ i da je rad u jednoj određenoj meri  pomogao i donirao Kazneno-popravni zavod „Zabela”.

Bojan Dinić
FOTO: A. Stepanović

„Nećemo za sada imati neko ograničeno radno vreme, ali apelujemo na naše sugrađane koji dovode svoje pse ovde da se pridržavaju kućnog reda i da posle 22 časa uveče ne izvode pse, baš iz razloga kućnog reda, jer u neposrednoj blizini imamo stambene zgrade i ljude koji tu žive, pa da ne bi ugrožavali njihov mir posle određenog vremena”, kaže Dinić.

FOTO: A. Stepanović

Marko Marjanović, v. d. direktor JKP „Komunalne službe” Požarevac, istakao je da će radnici ovog preduzeća obilaziti park i proveravati da li se vlasnici pasa pridržavaju kućnog reda.

Dodao je da je u planu izgradnja parka za pse u sklopu Prihvatilišta za pse i mačke, a to će biti prostor u kome će psi iz Prihvatilišta moći da trče i izlaze napolje.

FOTO: A. Stepanović

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Da li će sada, najzad, komunalna policija i nadležne inspekcije, da počnu da uvode red kod nesavesnih vlasnika pasa (a da se ne lažemo, takvih je preko 90%), koji ne čiste izmet za svojim ljubimcima. Hoće li sada, najzad, odgovorne službe početi da sankcionišu lica koja opasnim psima ne stavljaju korpe na njušku? Hoće li se uvesti malo reda u ovaj „grad“?
    Da li često viđate scenu gde maloletno lice šeta opasnog psa, bez ikakve korpe na njušci, a vidi se da je pas jači od njega i ako bi ga samo nešto izazvalo, mogao bi da se otrgne i vlasnik ne bi imao šanse da ga zaustavi? Da li ćemo da čekamo da se neštoi desi, pa da se nešto uradi?

  • U zadnje vreme stanje na požarevačkim trotoarima je alarmantno kad je u pitanju sakupljanje kučećeg izmeta od strane vlasnika. Čast izuzecima ali neki vlasnici pasa se ponašaju kao da to nije njihova obaveza a mi pešaci moramo neprestano da gledamo da ne nagazimo na kučeći izmet. Ne znam ko to treba da sankcioniše ali je očigledno da su za neke vlasnike neophodne sankcije i to veoma ozbiljne.

%d bloggers like this:
Send this to a friend