Društvo

ZZJZ: Epidemiološka situacija nesigurna, rizik od zaraze visok

U Zavodu za javno zdravlje u Požarevcu aktuelnu epidemilošku situaciju ocenjuju kao nesigurnu i sa visokim rizikom za prenošenje koronavirusa. U poslednja 24 sata u Požarevcu su evidentirana 2 nova slučaja zaraze.
ilustracija: Pixabay

Grad Požarevac je jedina lokalna samouprava u Braničevskom okrugu u kojoj ima promena u broju zaraženih u odnosu na juče. Do sada je registrovano 175 slučajeva u Požarevcu, uključujući Kostolac.

U Podunavskom okrugu je situacija nešto ozbiljnija i tamo je zabeleženo 12 novih slučajeva. Najveći porat je u Velikoj Plani gde je 7 novih slučajeva, 69 ukupno.U Smederevskoj Palanci 4 nova slučaja, ukupno 170. Od juče u Smederevu 1 nova pozitivna osoba, ukupno 263.

Od juče testirane su 73 osobe u Braničevskom okrugu (4.521) i 69 osoba (5.172) u Podunavskom okrugu.

S obirom da postoji visoki rizik odzaražavanja među ljudima, potrebno je dosledno se pridržavati mera za prevenciju i suzbijanje koronavirusa, upozoravaju u Zavodu za javno zdravlje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend