Društvo

U oba okruga registrovano 228 pozitivnih na Kovid-19, u Požarevcu 20 novih

Po  večerašnjem izveštaju iz  Zavoda za javno zdravlje Požarevac ukupno je u današnjem danu potvrđeno 228 novoobolelih na području braničevskog i podunavskog okruga. U Požarevcu ukupno danas 20 pozitivnih na KOVID-19.
Koronavirus
Pixabay/ilustracija/koronavirus

U Braničevskom okrugu  potvrđeno je ukupno 146 slučajeva Kovida, od tog broja u Požarevcu ukupno  20, u Velikom Gradištu 35, U Golupcu 29, u Žagubici 7, U Petrovcu 31, u Malom Crniću 15 i u Žabarima ukupno 8 osoba pozitivna na Kovid-19. U Podunavskom okrugu danas  zvanično kod 82 osobe potvrđeno prisutvo virusa SARS-Cov2.

Od početka pandemije u Požarevcu je registrovano 1411 osoba koje su pozitivne na SARS-Cov2.

Što se tiče grada Požarevca danas nešto pre 12 časova zbog kvara na električnoj mreži Dom zdravlja Požarevac ostao je bez napajanja električnom energijom  pa je normalno funkcionisanje većine službi bilo nemoguće kao i delimično rad Covid ambulante jer je bilo nemoguće raditi RTG dijagnostiku tj snimanje pluća kao i  elektronsku evidenciju pacijenata.

Nešto posle 16 časova  kvar je otklonjen i  tako da je  rad Kovid ambulante normalizovan. U međuvremenu svi pacijenti koji su se u tom periodu obratili za pregled u Kovid ambulantu uzeti su im podaci, bris i krvna slika a telefonom su obavešteni o terminu za dalji pregled i konačan izveštaj.

Direktorka  Doma Zdravlja Požarevac  dr Snežana Stojković,  još jednom  je apelovala na građane da na sajtu Doma zdravlja zakažu dolazak na pregled u Kovid ambulantu preko dežurne sestre  da bi se što je više moguće izbeglo čekanje po hladnom vremenu.

I u ostalim opštinama braničevskog okruga epidemijska situacija  je prilično nepovoljna, beleži se rast pozitivnih na Kovid -19.

– u Petrovcu na Mlavi 486,

-u Velikom Gradištu 319,

-u  Malom Crniću 143

– u Golupcu 158

– u  Kučevu 94

– u Žagubici 104,

– u Žabarima 61 slučaj,

U Podunavskom okrugu zaključno sa večerašnjim izveštajem    još 73 novoobolela, 16 u Smederevu, u Smederevskoj Palanci 19 i u Velikoj Plani 47 pozitivnih na SARS-Cov2.

U Smederevu je  od početka pandemije registrovano  ukuno 1670, u  Smederevskoj Palanci 793  i u Velikoj Plani 555  zaraženih  korona virusom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend