Ekonomija

Atanacković: Gas neće poskupeti do kraja zime, cena garantovana

Youtbe screenshot/Insajder
Državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike Jovanka Atanacković izjavila je da je cena gasa u Srbiji garantovana i da nisu planirana poskupljenja do kraja sledeće zimske sezone.

Atanacković je, gostujući na za televiziji Insajder, podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom saopštio da je postignut dogovor koji Srbiji obezbeđuje povoljnu nabavnu cenu tog energenta iz Rusije, ali ipak veću nego što je bila do sada.

„Građani mogu da računaju da će imati dovoljno energenata i da smo na zimu mirni. Mi imamo garantovanu cenu gasa i ona se neće menjati. Nije u planu da se menja do kraja naredne zimske sezone“, rekla je Atanacković.

Ona je dodala da je za Srbiju izuzetno povoljan aranžman koji su dogovorila dvojica predsednika, ali je navela da će Srbija morati da kupi dodatnih 800 miliona kubnih metara gasa po tržišnoj ceni kako bi zadovoljila svoje potrebe.

Ono što je sigurno je da će cena tih dodatnih 800 miliona kubnih metara gasa biti veća nego ova koja je ugovorena i da će biti po tržišnim principima. Mi o tome možemo da razgovaramo s Rusijom, ali i sa drugim dobavljačima. Nismo ograničeni u tom smislu, dodala je Atanacković.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar