Ekonomija

Bespovratna pomoć za pojedine mlekare, stočare, pčelare i vlasnike plastenika

Pandemija i mere ograničenja štete i poljoprivrednicima. Da im pomogne, država je izdvojila 2,6 milijardi dinara, a prijaviljvanje za taj novac počinje u sredu. U Vladi su za RTS rekli da će neki stočari i pčelari dobiti i bespovratnu pomoć, za koju neće morati posebno da se prijavljuju.
Pixabay/ilustracija

Poljoprivrednici će moći da uzmu kredit do tri miliona dinara na tri godine, uz grejs period do godinu dana i kamatu od 1%.

Bespovratna pomoć uplaćivaće se direktno na račun poljoprivrednika, odnosno registrovanih gazdinstava. Dobiće je vlasnici plastenika, i to u zavisnosti od veličine plastenika do 90.000 dinara.

Pčelari koji su ugroženi zbog zabrane kretanja i imaju više od 70 godina dobiće 800 dinara po košnici, a najviše 20.000 dinara.

Mali mlekari i stočari, koji su imali ugovore sa ugostiteljskim objektima, za krave će dobiti 3.000 dinara po grlu, a maksimalno 30.000 dinara. Za ovce i koze dobijaće se po 500 dinara po grlu, a maksimalno 20.000 dinara.

Više informacija možete pročitati OVDE.

IZVOR: RTS, EKapija

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend