Ekonomija

Brnabić: Ako nastavimo ovako, do 2026. prosečna penzija 500 evra

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Postignuti rezultati daju kredibilitet našim obećanjima o budućnosti, izjavila je u razgovoru s mladim privrednicima u Beogradu Ana Brnabić.

Ona je istakla da je cilj današnje prezentacije da se predstave rezultati koji su postignuti u prethodnom periodu piše Euronews.

„Ti rezultati daju kredibilitet našim obećanjima o budućnosti. Kada smo davali ta obećanja pre nekoliko godina niko se nije usuđivao da poveruje da ćemo na kraju 2021. godini dostići prosečnu platu od 600 evra. U 2020. obećali smo platu od 900 evra do 2025. godine i podaci pokazuju da smo na putu da to i ostvarimo“, rekla je Brnabić.

Baner Boom93 Android aplikacija

Prema njenim rečima, ako Srbija nastavi svoj ekonomski uspeh do 2026. godine možemo da dostignemo 1.000 evra prosečne plate i 500 evra prosečne penzije.

„Uspešan ekonomski rast nije nešto što određuje Vlada, već rezultat toga što svi zajedno radimo više. Ovaj uspeh pripada ljudima, a ne samo vladinoj politici – i oni treba da budu prvi koji uživaju u plodovima“, rekla je Brnabić.

Događaju su prisustvovali Goran Vesić i Goran Janković koji su se složili da Srbija beleži brz rast i da je u poslednje dve godine lider, te da je glavni cilj da se nastavi put uspeha kako bismo u plodovima uživali svi – ne samo oni koji žive u centru gradova.