Ekonomija Naše pare

Budžet Požarevca za 2021. ispod 5 milijardi dinara

Skupština Požarevca održaće sednicu 24.decembra u Centru za kulturu. Na dnevnom redu je i budžet za 2021.godinu, planovi programi javnih preduzeća, usvajanje akcionih planova i odluka vezanih za razne oblike podrške u sociajlnoj zaštiti.
ilustracija: Pixabay

Prema predlogu budžeta za 2021.godinu, ukupni rashodi u narednoj godini trebalo bi da budu 4,9 milijardi dinara.

Grad očekuje da će ostvariti primanja od blizu 3,3 milijarde dinara, dok će iz ove godine preneti oko 1,7 milijardi dinara neutrošenog novca.

Očekivani poreski prihodi su oko 2,4 milijarde dinara.  Za investicije je planirano oko 1.2 milijarde dinara, dok bi u narednoj godini iz budžeta trebalo da se isplati nešto više od 140 miliona dinara subvencija.

U predlogu su sredstva tekuće budžetske rezerve planirana na 100 miliona dinara, dok će stalna rezerva iznositi 8,5 miliona dinara.

U narednim danima čitajte opširnije o predlogu budžeta i drugim predlozima odluka koje će se naći pred odbornicima.

Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • ala će da se opare dva favorizovana asfaltna preduzeća koja neznaju ni šahtu da postave.Asfaltna mafija u službi grada,plaćamo debelo kvalitet nula.Jajasti valjci i talasasti asfalti

  • Alo,“stručnjaci“kakvi,bre,rashodi?! Imate 15 miliona evra neutrošenog novca od prošle godine,pa kakva ste vi bre nesposobna bagra!
    Morate građanima omogućiti uvid u sve tendere,ipak to je novac svih građana Požarevca! Nije mi jasno,zašto se guzonje iz opštine voze službenim kolima i to još imaju vozače,gde se voze i ko im je dozvolio da to rade?! Kakva su to proseravanja!?! Zašto grad ima toliko mali rentni kapital i zašto toliko malo prihoduje? Znam da je rentni kapital grada ogroman i da bi prihodni trebalo da budu oko 100 miliona evra godišnje!
    Rentni kapital grada tipa izdavanje poslovnog i industrijskog prostora,naplata korišćenja gradskih objekata za postavljanje telekomunikacionih releja i opreme,Rudna renta, ekološke takse,izdavanje poljoprivrednog zemljišta,izdavanje oglasnog prostora,itd!

    Znači,grad ima kintu,ali neko mažnjava i predstavlja da je mnogo manje!

    Upozoravam „vlastodršce“ da se zna,šta ko radi i koliko se krade,jednog dana kada dođe do Lustracija,biće bukagije!

%d bloggers like this:
Send this to a friend