Ekonomija

Čadež: PKS podržava domaće kompanije koje imaju proizvode za svetsko tržište

N1/printscreen
Privredna komora Srbije (PKS) podržava uspešne domaće kompanije koje imaju kvalitetne proizvode za svetsko tržište", rekao je danas predsednik PKS Marko Čadež.

On je, prilikom posete kompaniji Vega IT u Novom Sadu i prezentaciji novog softverskog rešenja te kompanije, „Heartcount“, rekao da je ponosan zbog tih programa.

Baner Boom93 iOS aplikacija za Vesti„Heartcount“, kako je navedeno, menadžmentu firme omogućuje da bolje razume zaposlene, unapredi kompanijsku strukturu, poboljša imidž firme kao i poslodavca i poveća profit.

„Ponosan sam zbog programa kompanije Vega IT. Njihova inovativnost stvorila je jedinstveni proizvod koji suštinski podstiče srž svake kompanije, a to su ljudi“, rekao je Čadež, a saopštila PKS.

Softverski alat ‘Heartcount’ je, prema rečima direktora firme Vega IT Saše Popović, strateški partner menadžmentu koji doprinosi samnjenju fluktuacije kadra i unapredjenju produktivnost.

Prema njegovim rečima originalno softversko rešenje je analitički alat i predstavlja podršku HR timovima i menadžmentu da lako i brzo u realnom vremenu dobije iskrene odgovore i prate kako se zaposleni osećaju na poslu.

Na prezentaciji je ukazano da svaki zaposleni sedmično mejlom ispunjava kratku anketu koja se odnosi na zadovoljstvo na poslu, a menadžment zahvaljujući tome, može bolje da razume svoje zaposlene i unapredi kompanijsku kulturu.

Vega IT je domaća kompanija, koju su 2008. godine osnovala dva studenta Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a danas zapošljava 600 stručnjaka u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Podgorici i Beogradu. Bavi se razvojem softverskih rešenja po porudžbini i uspešno posluje na tržištu Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend