Društvo

EU donira bespovratna sredstva malim preduzećima i u Požarevcu, kako se prijaviti?

<p dir="ltr">Program Evropske unije, EU PRO Plus, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije biće predstavljen u okviru info-sesije u utorak, 31. maja u Požarevcu, u Hotelu Dunav (Ljubovinska 52) u 11 časova.

Na info-sesiji biće detaljno predstavljen Javni poziv za podršku preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima.  

Evropska unija (EU) je za ovaj poziv opredelila tri miliona evra namenjenih za nabavku nove opreme i uvođenje usluga kako bi doprinela unapređenju konkurentnosti malog biznisa u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije, među kojima je i Požarevac.

Baner Boom93 Android aplikacija

Pravo učešća na pozivu, koji je otvoren do 30. juna 2022. godine, imaju preduzeća koja su registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2020. godine u jednoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u program. Poziv uključuje preduzeća koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inženjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

Od ukupnog budžeta, dva miliona evra su namenjena za podršku proizvodnim preduzećima a milion evra će biti utrošeno za pomoć onim malim biznisima koji se bave uslužnim delatnostima. Visina podrške po pojedinačnom projektu za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost iznosi od 10.000 do 40.000 evra, a za preduzeća registrovana za pružanje usluga od 10.000 do 30.000 evra. U oba slučaja obavezno je minimalno sufinansiranje od 20 posto vrednosti projekta, odnosno 15 posto za preduzeća iz opština koje pripadaju četvrtoj kategoriji razvijenosti.

Više informacija o uslovima poziva, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupni su OVDE.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisutstvujete uživo info-sesijama, možete se prijaviti za Onlajn info-sesiju koja će biti održana u petak, 3. juna 2022, u 11 časova.

Za učešće na info-sesijama potrebno je prijaviti se putem ovog linka.