Društvo Ekonomija

Godišnji plan dostižan

Zaposleni u termo sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“ sve su bliže ostvarenju godišnjeg plana proizvodnje od 6,2 milijarde kilovat-časova električne energije. Posebno ohrabruje dobar rad oba bloka termoelektrane „Kostolac B“, koji su za jedanaest meseci isporučili sistemu 4,2 milijarde kilovat-sati električne energije, što je za procenat više od plana.
FOTO: EPS Energija Kostolac

Ništa manji podvig, postigli su i blokovi termoelektrane „Kostolac A“ i energetičari najstarijih blokova, isporučivši sistemu 1,5 milijardu kilovat-sati. Iako je to za tri odsto manje od plana, to je podvig, s obzirom na to da je ove godine rađen kapitalni remont, a uslovi za nabavku potrebnih delova i opreme a potom i rad na remontnim poslovima, bili su otežani zbog epidemije koronavirusa.

Činjenice govore da je ovim najstarijim blokovima neophodna revitalizacija, što se i planira od iduće godine, ali i upošljavanje novih radnika, s obzirom na to da veliki broj starih radnika, upravo u ove dve elektrane, odlazi u penziju pa je neophodno da ih zamene mlađi.

Dobrim rezultatima doprineo je i kvalitetan i kaloričan ugalj koga su obezbeđivali rudari Ogranka. „TE-KO Kostolac“ završava ovu proizvodnu godinu kao pouzdan i efikasan proizvođač električne energije u „Elektroprivredi Srbije“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend