Društvo Ekonomija

Gradski budžet i prošlu godinu završio u plusu?

novac evro
Pixabay/Ilustracija
Na 8. sednici Skupštine grada Požarevca pred odbornicama će se naći odluka o završnom računu budžeta grada za 2020. godinu.

Kako se navodi u ovom dokumentu ostvareni prohodi, primanja i preneta sredstva iznosila su 5 401 674 000 dinara, dok su rashodi u prošloj godini bili 3 610 212 000 dinara. Budžet Požarevca je bio ponovo u suficitu koji je iznosio 1 791 462 000 dinara.

U prošloj godini procenat naplate poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica iznosio je 96,69%. Grad je tokom prošle godine izdao 2 144 opomene za neplaćanje poreza.

Eksterna revizija završnog računa utvrdila je da u gradu nije ugroženo načelo poslovanja i da je Grad Požarevac u toku trajanja vanrednog stanja u 2020. godini vršio redovno izvršenje tekućih obaveza, poštujući mere Vlade Srbije.

Odbornici će o završnom budžetu odlučivati na Sednici Skupštine grada u utorak 29. juna.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znači,Markoni,stvarno nisi „normalan“,nemoj tebra da me zasmejavaš,kako lucidno koristiš znakove interpunkcije, Respect!!!

    Au ,Sunce ti žarko,na kakvim su drogama ovi lokalni vlastodržci-kabadahije i ovi revizori,pa njima je baš lepo u vuglama!!!

    Već se decenijama zna da lokalni vlastodržci-kabadahije i tajkuni-lopine konstantno kradu i otimaju pare iz budžeta,tj pare građana Požarevca,ne samo da kradu pare,već otimaju i kradu imovinu i kapital društvenih preduzeća i kombinata! A,na sve te činjenice Tužilaštvo i Policija ćute i prave se mrtvi umesto da postupaju po službenoj dužnosti i pohapse sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!!
    Tužilaštvo ima obavezu i dužnost da po službenoj dužnosti sprovede međunarodnu spoljnu forenzičku reviziju budžeta grada Požarevca i to retro aktivno unazad 50 godina i na osnovu toga da podigne gomilu krivičnih prijava protiv vlastodržca-kabadahija i tajkuna-lopina,pa nakon toga osuda,pa LUSTRACIJA,pa vraćanje pokradenog novca građanima na ruke!!!

    Pobuna do SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend