Ekonomija Naše pare

Koje nove investicije Požarevac planira za 2021.godinu?

Grad Požarevac otvorio je javnu raspravu o Planu investicija za narednu godinu. U budžetu bi trebalo da se nađe 15 novih investicija, ukupne vrednosti 185 miliona dinara. Među njima su rekonstrukcija Sunčanog parka, sanacija i revitalizacija Muzeja kulturne istorije i rehabilitacija parkiralista kod pijace „Krug“. Javna rasprava traje do 15.decembra.
ilustracija: Pixabay/Boom 93

Najskuplja nova investicija prema nacrtu plana je prva faza uređenja (ojačavanja) kolovoza u Ratarskoj ulici u Požarevcu koja bi trebalo da košta blizu 43 miliona dinara.

Inače, većina predloženih investicija do javne rasprave odnosi se na rehabilitaciju saobraćajnica po mesnim zajednicama u Požarevcu, a jedna od značajnijih je i nastavak radova na rekonstrukciji ulice Ilije Gojkovića, zbog prilaza hipodromu, vredna oko 22 miliona.

U predloženom planu je rekonstrukcija Sunčanog parka (30 miliona), sanacija, revitalizacija i restauracija Muzeja kulturne istorije u Požarevcu (27 miliona), kao i rehabilitacija javnog parkirališta „pijaca Krug“ u ulici Moše Pijade (5,4 miliona).

Gradsko veće je zaključak o javnoj raspravi usvojilo juče. Zvanično, javna rasprava je počela danas i trajaće narednih šest dana.

Pozvani su građani, udruženja, stručna javnost i drugi zainteresovani da se upoznaju sa tekstom nacrta Plana javnih investicija za 2021. godinu (koji će postati deo budžeta) i da daju predloge, sugestije i komentare.

Tekst je nastao u okviru projekta „Transparetno i javno – Gde idu naše pare “ koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

6 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • zbogom pameti,ne razlikujete vi investicije od održavanja,ali nema veze šuške se okreću

 • Odličan članak,kao i uvek!
  Bravo za komentare,nadam se i očekujem da će sve više sugrađana kritikovati rad nesposobnih „stručnjaka“ na vlasti!
  Imaju budžet od preko 26 miliona evra,a oni održavanje,vode kao investiciju,stvarno su „bolidi“!? Uzeli su 26 milona evra našeg novca i glume ludilo,grad se raspada,a oni planiraju mažnjavanje kinte! Imamo toliko novca u budžetu da možemo da napravimo grad dostojan čoveka i života!
  Svi koji želimo dobro za grad kakve nas moramo se udružiti,jer se naše mišljenje i želje ne čuju,niti se uvažavaju! Bojkotovali smo sve „smradove“ jer smo videli kako rade,želimo direktnu demokratiju,građani Požarevca da odlučuju o ulaganju i investicijama našeg budžetskog novca!
  Predlozi se predaju po MZ,pa na dogovor,pa lokalni referendum,naravno,mi da brojimo glasove,pa se radi,po prioritetima! To je to, jednostavno!
  Neću valjda da slušam i trpim uzurpatore na vlasti!? Napravili protivzakonito manjinsku vladu i nastavljaju po starom,za „stručnjake“ na vlasti je glasalo 20% birača od ukupnog broja stanovnika sa pravom glasa! Prosto,po World meter,Srbija ima oko 8,7 milona stanovnika,od toga oko 7 miliona ima pravo glasa,za „ekspert“ je glasalo oko 1,8 miliona glasača. Jednostavno,nemaju većinu,nemaju ništa,pa sada svakoga dana krše Ustav i sve zakone,a Tužilaštvo,Kasacioni,Ustavni sud,kao i Policija čačkaju noseve,drže ruke u guzici i ćute! Šta ih libo tuki,primaju plate iz budžeta i prave se ludi!

 • Pod hitno da se napravi fabrika vode i zatvoreni bazen a o odrzavanju usput to uradite realizujte ove projekte koji stoje godinama to jest od 2013 stoji projekat za fabriku vode grad se siri a voda uzasna

 • A ulica Radoja Domanovića i dalje ignorisana od strane vlasti, kada će drugi deo biti asfaltiran.

  • Treba obavezno uraditi toplifikaciju ulice Milosa Obilica preko pruge zatim preko Ulice Boze Dimitrijevica.

%d bloggers like this:
Send this to a friend