Ekonomija

Leto bez predaha za održavanje

Remontna sezona u rudarskom sektoru je na polovini. Očekuje se da bude završena u planiranom roku, a mašine spremne za rad tokom zimskog perioda
FOTO: Boom93

Remonti rudarske mehanizacije i opreme na Površinskom kopu „Drmno“ odvijaju se u kontinuitetu i bez predaha. Po završetku jednog, odmah počinje remont nekog drugog rudarskog sistema. Radovi se izvode pojačanom dinamikom, kako bi se predviđeni poslovi završili u planiranom roku. Kiša tokom proleća objektivno je otežala rad izvođačima radova i zaposlenima iz službi održavanja kopa „Drmno“, ali nije ozbiljnije uticala na rokove za završetak poslova.

− U skladu sa planom proizvodnje i održavanja, a prateći dinamiku realizacije nabavki rezervnih delova i materijala, napravljen je i plan ovogodišnjih remontnih poslova − istakao je Zoran Stojković, upravnik Sektora mašinskog održavanja kopa „Drmno“, govoreći o do sada urađenim i predstojećim remontnim aktivnostima. − Remontna sezona započela je remontom Drugog jalovinskog sistema u martu. Po završetku ovog posla tokom planskog zastoja otpočeli su radovi na otklanjanju nedostataka na rudarskoj mehanizaciji i opremi koja radi u sklopu Trećeg BTO sistema. Radovi su izvođeni tokom aprila i maja. Nakog toga usledio je remont mašina i opreme koja je angažovana na ugljenom sistemu i na drobilani, i remont je završen u planiranom roku. U julu je završen i remont Četvrtog BTO sistema −kazao je Stojković.

Zoran Stojković, upravnik Sektora mašinskog održavanja kopa „Drmno“

Prema njegovim rečima, avgust je rezervisan za remont Petog BTO sistema. Druga faza rekonstrukcije i remontne opravke Trećeg jalovinskog sistema biće obavljena tokom septembra, a zatim sledi remont Prvog BTO sistema u oktobru.

Okončanjem svih tih poslova, kako nam je rečeno, biće stavljena tačka na ovogodišnju remontnu sezonu osnovne rudarske mehanizacije. Servisi dreglajn bagera obaviće se tokom zimskog perioda, za kada je predviđena i opravka radioničkih postrojenja i opreme.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend