Ekonomija

Ljajić: Za neiskorišćene aranžmane putnici će dobiti vaučer

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će uredbom kojom će biti rešeno pitanje uplaćenih aranžmana, građanima biti omogućeno da sklope nove ugovore sa turističkim agencijama koji će biti pokriveni garancijama osiguravajućih kuća.
N1/printscreen

On je kazao da je cilj te uredbe da se zaštiti oko 500.000 građana Srbije koji su već uplatili letnje aranžmane.

„Država ovde nema nikakav trošak već reaguje na vanrednu situaciju. Želimo da izvučemo najviše što što se može za građane”, kazao je ministar za Radio televiziju Srbije, prenosi Beta.

Naveo je da uredba predviđa da građani koji su uplatili aranžman imaju pravo na vaučer koji mogu iskoristiti do 31. decembra 2021. godine i koji podrazumeva istu ili drugu destinaciju a čija vrednost ne može biti manja od aranžmana uplaćenog do 15. marta.

„Svako će odlučivati šta će odabrati od opcija. Agencije su dužne da posle 31. decembra 2021. godine vrate uplaćeni novac u roku od 14 dana a novac može biti vraćen i ranije ako agencija bude solventna”, kazao je Ljajić.

Dodao je da je više od 120.000 građana već prihvatilo ponude agencija bez posredovanja ili je agencija vratila novac za one aranžmane gde ta sredstva nije već prosledila partneru, kao što je slučaj sa banjama u zemljama regiona.

On je pozvao građane da razmisle o tome da odmor provedu u Srbiji, navodeći da će za 10-ak dana početi prijave za 400.000 novih vaučera za odmor u domaćim turističkim destinacijama.

Više informacija možete pročitati OVDE.

IZVOR: Politika

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend