Ekonomija

Mali: Još 25.000 mladih se prijavilo za novčanu pomoć od 100 evra

N1/Printscreen
Za novčanu pomoć od 100 evra do danas se prijavilo još 25.000 mladih, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i poručio da su javne finansije u stabilne i pod potpunom kontrolom.

„Naše javne finansije su stabilne i u potpunosti pod kontrolom. Tako je sada udeo javnog duga u brutonacionalnom dohotku (BDP) 52,1 odsto, što je daleko ispod nivoa Mastrihta od 60 procenata, uprkos ogromnoj pomoći koju smo dali“, rekao je Mali za TV Hepi.

On je, kako u saopštenju navodi Ministarstvo, rekao da će država u prva tri dana juna ponovo isplatiti po 100 evra mladima od 16 do 29 godina.

„Ukupno se prijavilo oko 25.000 mladih u okviru novog ciklusa“, rekao je Mali i podsetio da je u prvom krugu novac uplaćen na 1.059.425 računa.

„Oni koji su se prijavili, ne moraju to ponovo da čine, novac će im biti uplaćen automatski“, rekao je Mali.

On je najavio i da će na sednici Vlade Srbije biti usvojena odluka da preduzeća koja su pod uticajem sukoba u Ukrajini mogu da koriste drugu garantnu šemu za refinansiranje obaveza iz prve garantne šeme.

Ta mera će se, kako je objasnio, odnositi na preduzeća koja imaju izvoz ili uvoz iz Ukrajine, Belorusije i Ruske Federacije, a reč je „o veoma povoljnim kreditima“, koji su jeftini, a daju se na na pet godina sa dve godine garancije i grejs periodom.

„To je pokušaj da im se pomogne i olakša veoma teška situacija“, rekao je Mali.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend