Ekonomija

Mali: Od 1. juna isplata još 100€ mladima

N1 printscreen

N1 printscreen

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će danas na sednici Vlade biti usvojen zakon o isplati dodatnih 100 evra pomoći svim mladima od 16 do 29 godina.

„Od 16. maja do 31. maja otvorićemo ponovo proces prijava, pri čemu svi oni koji su se već prijavili nema potrebe ponovo da se prijavljuju. Isplata će krenuti od 1. juna. Kao što smo u tri dana isplatili sada u februaru, tako ćemo i u junu isplatiti sve koji se budu prijavili“, objašnjava Mali.

Ističe da Srbija tako pokazuje brigu za svoje najmlađe i najstarije građane.

Baner Boom93 Android aplikacija

„Svako obećanje koje dajemo, ispunjavamo. Sve obaveze koje smo preuzeli ispunjavamo u dan. Pokazujemo snagu naših finansija i naše zemlje, ali pokazujmeo i brigu za naše sugrađane, najstarije i najmlađe. Tako gurmao našu zemlju napred“, naglašava Mali.

„Ovo nema veze sa izborima“

Na kritike da je novčana pomoć građanima populistička mera i predizborni trik, Mali odgovara da nisu bili izbori i 2020. i 2021. i 2022. godine.

„Ti ljudi polaze od sebe. Moraju da razumeju da se država Srbija odgovorno ponaša kada je ekonomija u pitanju od 2014. godine“, ističe Mali.

Tvrdi da je u julu 2012. godine na računu budžeta bilo 8,5 milijardi dinara i da nije bilo novca ni za isplatu penzija i plata.

„To je po definiciji bankrot države. Mi danas imamo 163 milijarde dinara. Ovo nema veze sa izborima, ovo ima veze sa našom suštinskom politikom. U toj politici centar je čovek. Hoćemo da pomognemo penzionerima, uz veliku zahvalnost što su zajedno sa nama prošli kroz težak proces reformi. Hoćemo da pomognemo mladima, oni su naša budućnost. Hoćemo da pomognemo svim građanima i našim preduzećima“, naglašava Mali.