Društvo Ekonomija

Najavljen nastavak programa Moja prva plata

Boom93/Marko Veljković/Ilustracija
Više od 6.500 kompanija koje su učestvovale u prvoj fazi programa Moja prva plata 2020 obezbediće stalan posao mladima koji su prošli devetomesečnu obuku u preduzećima, izjavio je danas Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS). On je dodao da će realizacija ovog programa biti nastavljena, saopšteno je iz PKS.

Čadež je na predstavljanju rezultata prve faze programa u Privrednoj komori Srbije rekao da je više od trećine kompanija davalo dodatnu naknadu mladima tokom Programa na iznos koji je vlada obezbedila.

– Program je omogućio privredi da zaposli mlade kadrove. Oko deset hiljada kompanija je raspisalo pozive i oko 8.500 mladih učestvuje u Programu. Dve trećine kompanija kaže da će zaposliti za stalno ljude koji su u Programu – rekao je Čadež.

Kaže da se sa Vladom Srbije razgovara kako da se Program Moja prva plata dodatno unapredi i omogući da doprinos poslodavaca bude još veći.

Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakla je da su mladi osnovna pokretačka snaga zemlje i njena budućnost.

– Rezultati istraživanja među mladima koji su kroz Program prvi put zasnovali svoj radni odnos pokazuju da bi 90% mladih osoba ovaj Program preporučilo svojim prijateljima, a 80% od svih mladih ljudi koji su zaposleni na ovaj način je zainteresovano da nastavi radni angažman kod poslodavca kod kojih je dobilo svoju prvu platu – navela je Kisić Tepavčević.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Znači,nezaposleni od 30-60 godina nemaju nikakve šanse da nađu posao!?!
    Samo da napomenem,ako se javi neki bot, vlastodržci-kabadahije i tajkuni-lopine su krivi za ogromnu nezaposlenost, siromaštvo i bedu!!!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend