Ekonomija

Napredovanje otkopne mehanizacije kopa „Drmno“

Ispred fronta napredovanja rudarske otkopne mehanizacije Površinskog kopa „Drmno“ u toku su radovi na izgradnji 17. linije bunara za dubinsko predodvodnjavanje ugljenog ležišta. Posao koji je poveren zaposlenima Privrednog društva „Georad“, krenuo je početkom aprila i za mesec dana izbušeno je 16 od ukupno 62 bunara koliko će raditi u sklopu 17. linije.
EPS Energija Kostolac

Projektovani kapacitet objekta za dubinsko predodvodnjavanje kopa „Drmno“ je 280 litara vode u sekundi, a njegova dužina je nešto manja od pet kilometara.

„Ugovorena vrednost radova koji treba da se završe u januaru naredne godine iznosi 770.443.029,69 dinara. Pored izvođenja radova na bušenju bunara, njihovom mašinskom i elektro opremanju, planirano je i postavljanje odvodnog gravitacionog cevovoda koji se sastoji od dva kraka. Jedan se uliva u novoizgrađeno korito Dunavca na zapadu, a drugi u gornji deo rukavca Dunavca, na istoku. Projektovana dužina cevovoda je oko 4.500 metara “ rekao je Mladen Vojnić, vodeći inženjer hidrogeološkog nadzora u ogranku „TE-KO Kostolac“.

Uporedo sa radovima na izgradnji objekta grade se i neophodni prateći infrastrukturni objekti. Po završetku radova nova linija za dubinsko predodvodnjavanje biće spojena sa Dispečerskim centrom za daljinsko upravljanje i nadzor objekata za odvodnjavanje na kopu „Drmno“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend