Društvo Ekonomija

Nikad veća potražnja za građevinskim materijalom uprkos poskupljenju, ovo su cene u Požarevcu

FOTO: M. Veljković/Boom93
Građevinski materijal značajno je poskupeo, nestašica uglavnom nema, a ono što je karakteristično, uprkos znatno povišenim cenama, jeste da se potražnja ne smanjuje.

Blic piše da poskupljenja građevinskih materijala nisu zaobišla stovarišta u Srbiji, na kojima su poručili da uprkos rastu cena, koji se kreće u rasponu od 20 do čak 80 odsto kod pojedinih artikala, promet nije opao i teče u okviru uobičajenih oscilacija. Takvo stanje ne čudi, s obzirom na veliki broj gradilišta širom grada, koja su izgleda imuna na aktuelna ekonomska kretanja.

Od najosnovnjih materijala, cement je u prethodnom periodu pretrpeo poskupljenja, te je njegova cena od početka ove godine skočila između 20 i 30 odsto, piše list Blic. Džak sa 40 kilograma tog građevinskog materijala u Požarevcu može se nabaviti po ceni od 699 dinara, na nekoliko stovarišta u gradu.

Sa druge strane, cigla se može naći po ceni od 35 dinara po komadu.

Najtraženiji artikli variraju od stovarišta do stovarišta. Dok su na pojedinim najprodavaniji cement i praškasti proizvodi, druga stovarišta najviše prodaju termo blokove.

Termo blok 25, u zavisnosti od proizvođača, u Požarevcu može se naći po cenama koje se kreću od 55 dinara po komadu.

Bilo je oscilacije u cenama većine proizvoda, od gvožđa do proizvoda od opeke, a sve cene su išle nagore, međutim, u poslednje vreme, nakon prvobitnog skoka, stanje se stabilizovalo na novim „visinama“.

I pored poskupljenja, nije bilo nestašica najtraženijih materijala.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Radoslav Momirović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Izbegavajte taman cement, tkzv crni, puca na suncu jer u njemu ima pepela iz ložišta elektrana

%d bloggers like this:
Send this to a friend