Ekonomija

Nova ministarka energetike Đedović : Bez povećanja cena struje i gasa

Foto: Envato elements
Nova ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović rekla je za RTS da će staviti akcenat u prvih 100 dana Vlade na to da “prezimimo, da građanima budu topli domovi i da imamo nesmetano struju”.

– Fokusiraću se i na to da imamo kontinuiranu proizvodnju električne energije, da dobro vodimo naše energetske kompanije, da počnemo, sprovedemo i nadgledamo sva investiciona ulaganja koja su nam neophodna kako bi građanima obezbedili stabilno snabdevanje energentima – istakla je ministarka Đedović.

Prema njenim rečima, grejna sezona je pomerena, jer je oktobar bio natprosečno topao, ali će od danas radijatori biti topli, toplane su spremne, energenata ima dovoljno, gasna skladišta su puna, ima uglja, sa hidrokapacitetima dobro stojimo, tako da građani mogu biti sigurni da će im domovi biti topli.

U Srbiji ima 60 toplana i ima zahteva da se za dane negrejanja umanje računi. Ministarka kaže da će razgovarati sa direktorima toplana ove nedelje.

Ministarka Đedović je rekla da se ne planira povećanje cena struje i gasa, te da država subvecioniše i jedno i drugo.

Više pročitajte OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend