Ekonomija

Nove cene goriva u Srbiji za narednu nedelju: Benzin pojeftinio, dizel na istom nivou

Foto: Boom93/M. Veljković
Maksimalna cena evrodizela na pumpama u Srbiji u narednih sedam dana biće 218 dinara, a benzina 199, saznaje Euronews Srbija.

Prethodne nedelje evrodizel je maksimalno koštao takođe 218 dinara, a benzin 203.

Podsetimo, na sednici Vlade Republike Srbije 30. juna doneta je Uredba o izmeni Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Republici Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, a predviđeno je da ona važi do 31. jula 2022. godine.

Zbog povećanja proizvođačkih cena derivata nafte u prethodnom periodu, a u cilju očuvanja makroekonomske stabilnosti i standarda građana i neometanog snabdevanja tržišta derivatima nafte, na sednici je doneta odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 20 odsto. Ova odluka primenjuje se počev od 1. jula zaključno sa 31. julom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend