Ekonomija

Novogodišnji vašar od naredne srede u gradskom parku

Ulične prodaje za novogodišnje i božićne praznike u Požarevcu ipak će biti i to od 23.decembra do 7.januara naredne godine, odlučilo je gradsko veće u Požarevcu. Kao lokacija određen je gradski park.

Gradsko veće Grada Požarevca je odluku o organizovanju „Novogodišnjeg i Božićnog vašara“ donelo danas.

foto: MMV

Odlukom je utvrđen „Gradski park“, kao lokacija javne namene za prodaju proizvoda  i to od 23. decembra 2020. godine do 7. januara 2021. godine.

Prodaja proizvoda vršiće se sa 20 tipskih drvenih tezgi.

Proizvodi koji će se prodavati na vašaru podeljeni su u tri kategorije:

– novogodišnji pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i sl.),

– rukotvorine i suveniri

– domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi, gastronomija i slično)

Pravo na dodelu površine javne namene i zakup privremenog objekta za prodaju proizvoda imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana  udruženja  građana.

Prijavljivanje za učešće i prodaju proizvoda vrši se od 18. decembra.

Izbor prodavaca vršiće komisija koju formira gradsko veće.

Za korišćenje površine prodavci plaćaju zakup tezge u iznosu iznos od 5.000,00 dinara, a podnosioci zahteva dužni su da uplate lokalnu administrativnu taksu od 1.577 dinara.

Prodavci su u obavezi da se pridržavaju svih preventivnih i zaštitnih mera propisanih od strane kriznog štaba, a u vezi borbe protiv virusa COVID-19.

 

Jelke na staroj lokaciji

Prodaja jelki biće organizovana od 20. do 30.decembrana 2 parking mesta sa leve strane do ograde na parkingu u ulici Moše Pijade u Požarevcu.

Prodaju se isključivo jelke sa busenom i potvrdom nadležnog šumskog gazdinstva.

Za korišćenje površina javne namene korisnik plaća  naknadu u iznosu od  60,00 dinara po m2 dnevno, a podnosioci zahteva dužni su da uplate i lokalnu adminitrativnu taksu.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend