Ekonomija

PKS: Počela druga faza programa za početnike u biznisu

Privredne komore Srbije (PKS) je danas saopštila da su početnicima u biznisu u Srbiji dostupni krediti s povoljnim kamatama i bespovratna sredstva.

Ta podrška iz druge faze „Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja“ je namenjena novim preduzetnicima, i novooosnovanim poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima koja postoje do dve godine, i svima koji imaju ideju za sopstveni biznis ili unapredjenje dosadašnjeg poslovanja.

Program obuhvata petodnevnu obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne kredite komercijalnih banaka, garanciju za kredite banaka-partnera, bespovratna sredstva korisnicima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20 odsto ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa.

Krediti u maksimalnom iznosu do 3.600.000 dinara dodeljivaće se za finansiranje investicija i za operativne troškove, uz povoljne uslove otplate i pogodnosti u vidu niže kamatne stope koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99 odsto na godišnjem nivou, saopštila je PKS.

Cilj tog programa je „stvaranje stimulativnog ambijenta za početnike u poslovanju, unapredjenje uslova poslovanja u sektoru mirko, mali i srednjih preduzeća i preduzetništva i otvaranje novih malih i srednjih preduzeća i preduzetničkih radnji“, piše u saopštenju.

U prvoj fazi programa učestvovalo je 417 početnika u biznisu koji su prošli stručno-edukativne radionice u 18 gradova u Srbiji, uz podršku redavača PKS.

Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji s Fondom za razvoj Srbije i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend