Društvo Ekonomija

PKS pokrenula besplatni konsultantski program za mikro, mala i srednja preduzeća

Centar za digitalnu transforomaciju Privredne komore Srbije (PKS) pozvao je danas mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za besplatni konsultantski program "Speed 2.0" koji je namenjen ublažavanju posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

Mikro, mala i srednja preduzeća koja zapošljavaju izmedju pet i 249 zaposlenih i redovno izmiruju obaveze prema državi, mogu da se prijave za program „Speed 2.0“ na sajtu Centra za digitalnu transformaciju (CDT).

Privredna društva koja budu selektovana za učešće u programu imaće priliku da iskoriste ekspertizu iskusnog konsultanta koji će online analizirati njihove načine poslovanja i predložiti unapredjenja, poručeno je iz PKS.

Preduzeća će tokom jednodnevnih konsultacija dobiti mogućnost da pronadju rešenje za probleme stvorene pandemijom ili probleme koji su postojali od ranije, a koje je aktuelna situacija pogoršala, kroz korake u domenu digitalne trasnformacije.

Iz PKS su naveli da su konsultanti Centra za digitalnu transformaciju već radili sa oko stotinu mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji u okviru sličnog programa „Speed 1.0“, tokom prvog talasa pandemije, pomažući firmama da ublaže direktne posledice pandemije.

Sva preduzeća koja apliciraju za program najpre će imati mogućnost da popune dva upitnika – test digitalnog imuniteta i digitalne konkurentnosti, a kroz tu samoevaluaciju dobiće uvid u to koliko su spremna za izazove poslovanja u okruženju, izmenjenom zbog pandemije korona virusa.

Program „Speed 2.0“ razvijen je uz podršku PKS i Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Blockbuster „Speed 2.0“ u glavnoj muškoj ulozi „Prvorođeni“ u glavnoj ženskoj ulozi „Digitalna premijerka“! U mega hitu,jedan autobus ide u pogrešnom smeru,neposlušni viču,njih dvoje donose odluke,nažalost kobne,šta će biti sa putnicima i busom,vidite u novom mega hitu „Speed 2.0“! Nakon toga slede hitovi „Crack 2.1“ i „Meth 2.2“!

%d bloggers like this:
Send this to a friend