Društvo

Počele prijave za najbolja digitalna rešenja, nagradni fond 60.000 evra

Publicdomainpictures/Ilustracija

Publicdomainpictures/Ilustracija

Savet za regionalnu saradnju (RCC), treći put zaredom, pokreće onlajn takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana – Balkathon 3.0, koje se mogu dostaviti do 24. maja.

– Ove godine tražimo sveže, inovativne i jedinstvene ideje u pet kategorija, odnosno eCommercu (virtuelni promotivni alati, video i marketing uticaja), poljoprivredi, prehrambenoj tehnologiji i ruralnom razvoju, kao i obnovljivoj/održivoj energiji, u šta spadaju solarna, energija vetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna i energija biomase – navodi se u saopštenju.

U te kategorije spadaju i prevoz i logistika, kao i ostalo, što obuhvata medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčejn i kibernetička sigurnost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije.

Baner Boom93 Android aplikacija

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regiji u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu.

– Pozivamo kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove našeg svakodnevnog života – naveli su iz RCC-a.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkathona 3.0 imaće, kako se dodaje, priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regiji Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60.000 EUR.

– Nagradićemo šest pobjedničkih ideja – četiri iz svake od glavih kategorija i dve iz kategorije ostalo, sa po 10.000 EUR – kazali su iz RCC-a.

RCC je prošle godine nagradio šest od 90 prijavljenih timova sa Zapadnog Balkana sa 54.000 EUR za najbolja inovativna rešenja u kategorijama Pametni gradovi, E-zdravstvo, Zeleni gradovi i E-preduzetnik, koji su iskoristili finansijsku podršku da u potpunosti razviju svoje digitalna rešenja.

Više informacija možete pronaći OVDE.