Društvo Ekonomija

Počele prijave za najbolja digitalna rešenja, nagradni fond 60.000 evra

Publicdomainpictures/Ilustracija
Savet za regionalnu saradnju (RCC), treći put zaredom, pokreće onlajn takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana - Balkathon 3.0, koje se mogu dostaviti do 24. maja.

– Ove godine tražimo sveže, inovativne i jedinstvene ideje u pet kategorija, odnosno eCommercu (virtuelni promotivni alati, video i marketing uticaja), poljoprivredi, prehrambenoj tehnologiji i ruralnom razvoju, kao i obnovljivoj/održivoj energiji, u šta spadaju solarna, energija vetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna i energija biomase – navodi se u saopštenju.

U te kategorije spadaju i prevoz i logistika, kao i ostalo, što obuhvata medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčejn i kibernetička sigurnost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije.

Baner Boom93 Android aplikacija

Novost ovog kruga Balkatona je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regiji u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu.

– Pozivamo kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove našeg svakodnevnog života – naveli su iz RCC-a.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkathona 3.0 imaće, kako se dodaje, priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regiji Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60.000 EUR.

– Nagradićemo šest pobjedničkih ideja – četiri iz svake od glavih kategorija i dve iz kategorije ostalo, sa po 10.000 EUR – kazali su iz RCC-a.

RCC je prošle godine nagradio šest od 90 prijavljenih timova sa Zapadnog Balkana sa 54.000 EUR za najbolja inovativna rešenja u kategorijama Pametni gradovi, E-zdravstvo, Zeleni gradovi i E-preduzetnik, koji su iskoristili finansijsku podršku da u potpunosti razviju svoje digitalna rešenja.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi. Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend