Ekonomija

Ponovo nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“, u dva kruga

Foto: J. Jacić
Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o organizovanju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, koja će ovog puta biti sprovedena u dva kruga.

Svrha priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji, navodi se u saopštenju Vlade.

Nije navedeno kad će početi nagradna igra u kojoj građani sakupljaju fiskalne račune, a ministar finansija Siniša Mali je ranije najavljivao da bi trebalo da počne krajem godine i da se računi neće slati u kovertama već elektronski.

Na sednici Vlade je usvojen i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Sporazuma o saradnji između vlada Srbije i Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, posebno u sferama suzbijanja zločina, zaštite demokratske države, vladavine prava i javnog reda, kao i garantovanja poštovanja ljudskih prava i sloboda.

Sporazum će, kako je istaknuto, otvoriti prostor za kontinuiranu saradnju, obuku i razmenu iskustava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i značajno uticati na jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend