Ekonomija

Porast zaposlenosti se planira kroz javne radove i stručnu praksu

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ)  u Požarevcu održava se od subote, 16.maja do petka, 22.maja. Za aktivne mere politike zapošljavanja u budžetu grada u ovoj godini je predviđeno 10 miliona dinara.
ilustracija: Pixabay

U predloženom zaključku dokumenta se navodi da je opšti cilj LAPZ za 2020. godinu je porast ukupne zaposlenosti u Gradu Požarevcu. Prioritet su teže zapošljive osobe, a među posebnim ciljevima je podsticanje zapošljavanja i socijalnog uključivanja teže zapošljivih lica i posebno osetljivih kategorija nezaposlenih.

Lokalni akcioni plan za zapošljavanje za ovu godinu bi trebalo da se ostvari kroz programe javnih radova i stručne prakse, za koje su predviđene subvencije od 10 miliona dinara.

Za program javnih radova one iznose ukupno 7 miliona dinara, a za programe stručne prakse koja se obavlja u javnom ili privatnom sektoru, 3 miliona dinara.

Javna rasprava o Nacrtu LAPZ se završava 22.maja kada će u lokalnoj samoupravi u 11 časova biti održan sastanak otvoren za javnost.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend