Ekonomija

Poreska uprava: Ko su najveći dužnici u Požarevcu?

Boom93 / R. Momirović

Boom93 / R. Momirović

Poreska uprava Srbije krajem prošle godine je objavila liste najvećih poreskih dužnika.

Na spiskovima poreskih aktivnih dužnika od kojih je moguće naplatiti dug, dužnika-preduzetnika, dužnika u stečaju i onih kojima je privremeno oduzet PIB, zaključno sa 30. novembrom, nalazi se više od 4.000 poreskih dužnika. Među dužnicima je i 7 pravnih lica i 14 preduzetnika registrovanih u Požarevcu.

Baner Boom93 Android aplikacijaOd 388 aktivnih pravnih lica na listi Poreske uprave nalazi se samo jedno iz Požarevca. Sa dugom od preko 73 miliona dinara na 91. mestu nalazi se Zemljoradnička zadruga Jedinstvo.

Na listi 590 pravnih lica u stečaju nalaze se 4 preduzeća registrovana u Požarevcu. Najveći poreski dužnik sa ove liste je Žitostig AD koji se nalazi na 153. mestu sa dugom od preko 235 miliona dinara.

Slede Fabrika šećera u stečaju sa dugom od oko 74 miliona dinara, Industrija građevinskog materijala Moravka AD sa dugom od 64.5 miliona i AD za promet i usluge Kompanija Mišić koja po podacima Poreske uprave duguje preko 53 miliona dinara.

Požarevačka pravna lica se nalaze i na listi od 381 dužnika Poreske uprave kojima je oduzet PIB. Na pomenutoj listi se nalaze VIP logistic doo sa dugom od skoro 56 miliona dinara, Privredno društvo za proizvodnju, ugostiteljstvo i trgovinu Veljko i Aleksa promet doo sa dugom od preko 39.7 miliona dinara, Preduzeće za pružanje usluga VIS profi company doo sa dugom od 39.4 miliona dinara i IR OIL doo sa dugom od 27.7 miliona dinara.

Poreska uprava Srbije objavila je i spisak 3.063 najvećih dužnika-preduzetnika od kojih je 14 registrovano u Požarevcu i duguju skoro 74 miliona dinara. Na listi se nalazi sedam prevoznika i taksista, jedan vulkanizer, dve građevinske, dve trgovinske i dve zanatkse radnje.