Ekonomija

Poslodavci pozitivno ocenjuju privremeno smanjenje poreza na zarade

Porez digitron/ pixabay/ilustracija
Poslodavci visoko ocenjuju najavljeno trogodišnje smanjenje poreza i doprinosa na zarade za 70 odsto, za firme koje nisu smanjile broj zaposlenih, saopštila je danas Unija poslodavaca Srbije (UPS).

U blic anketi koju je sproveo UPS ta olakšica, kako se navodi, ocenjena je prosečnom ocenom 4,21, a maksimaln je pet.

Predlog za ukidanje poreza na dohodak gradjana za mladje od 40 godina u tom istraživanju dobio je prosečnu ocenu 3,65.

U anketi koja je vodjena u prethodnoj nedelji, poslodavci su izneli i predloge za koje smatraju da bi u najvećoj meri doprineli oporavku privrede i novom zapošljavanju.

To su dugoročnije i sveobuhvatnije mere poreskih olakšica za sve poslodavce, smanjenje poreza i doprinosa za sve zaposlene, oslobadjanje od poreza za novozaposlene i smanjenje poreza na dobit na deset odsto.

Poslodavci predlažu i podršku investicijama u domaću privredu, kroz investicije u infrastrukturu, snažniju podršku i subvencije za mala i srednja preduzeća i izjednačavanje domaćih i stranih investicija u podsticajima.

Neophodno je, kako su naveli i dodatno ulaganje u ljudske resurse i rad na motivaciji mladih generacija da ostanu u zemlji, traženje rešenja za nedostatak stručnih kadrova, ulaganje u nauku i inovacije, kao i saradnju sa obrazovnim institucijama u cilju uskladjivanja obrazovnih profila sa potrebama tržišta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend