Ekonomija

Privredna komora organizuje globalni samit inovacija

Foto/biznis inovacije Pixabay
Privredna komora Srbije pozvala je domaće kompanije da učestvuju na onlajn "Globalnom samitu inovacija" od 18. do 20. maja, koji će okupiti više hiljada inovatora i investitora iz celog sveta.

Tokom događaja planirane su interaktivne hibridne radionice i virtuelni paneli na kojima će se diskutovati o zelenoj tranziciji, digitalnoj transformaciji i oporavku sektora od korona virusa, najavila je Privredna komora Srbije (PKS).

U okviru samita biće organizovani i onlajn sastanci kompanija za koje je zadužena Evropska mreža preduzetništva (EEN). „Na panelu posvećenom Zapadnom Balkanu predstavićemo veoma zanimljivu platformu, koju realizujemo zajedno sa kolegama EEN iz regiona, namenjenu pristupu izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća“, objasnila je Katarina Momčilović Matić, viši savetnik u Centru za EU integracije PKS.

Dodala je da je namera da se putem informativne platforme predstave EU i regionalni programi i fondovi dostupni firmama sa Zapadnog Balkana, kao i da se tokom godine održi događaj namenjen umrežavanju malih i srednjih preduzeća i finansijskih institucija koje te programe sprovode.

Kreiranje platforme podržala je Evropska komisija, navela je Momčilović Matić. Privredna komora je saopštila da Globalni samit inovacija predstavlja mesto okupljanja inovativnih preduzeća i međunarodnih investitora, ali takođe pruža mogućnost za razmenu znanja, promovisanje proizvoda i tehnologija, dobijanje najnovijih informacija o globalnim trendovima i inovacijama, kao i umrežavanje sa potencijalnim komercijalnim i tehnološkim partnerima.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend