Ekonomija

Privredna komora organizuje info sesije za privrednike o dualnom obrazovanju

Privredna komora Srbije uputila je poziv privrednicima da uzmu učešće na sastanku gde će tema biti uključivanje kompanija u model dualnog obrazovanja.

Cilj sastanka je informisanje privrednika o koracima za uključivanje, s obzirom na to da je taj proces od ove godine digitalizovan.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju, sastanci će biti organizovani onlajn, na nivou sektora. U skladu sa tim, u nastavku dostavljamo planirane termine sastanaka:

* Ponedeljak, 11. januar 2021. godine – sektor građevine, IT sektor, hemijska, gumarska i industrija nemetala;

* Sreda, 13. januar 2021. godine – metalska i elektro industrija, sektor energetike i rudarstva, industrija nameštaja, papira, šumarstvo i prerada drveta;

* Petak, 15. januar 2021. godine – prehrambena industrija, stočarstvo i prerada stočarskih proizvoda, biljna proizvodnja;

* Ponedeljak, 18. januar 2021. godine – kreativna industrija, saobraćaj, industrija tekstila, odeće, kože i obuće;

* Utorak, 19. januar 2021. godine – turizam i trgovina.

Svi sastanci održaće se sa početkom u 11 časova, u trajanju od sat i po. Prijavu možete i izvršiti na sledećem linku https://online.pks.rs/.

Agendom će biti pokrivene sledeće teme:

* Uvodna reč o dualnom obrazovanju;

* Procedura uključivanja poslodavaca u dualno obrazovanje;

* Prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca u dualnom obrazovanju;

* Pitanja i odgovori.

Krajnji rok za podnošenje prijave za uključivanje u dualno obrazovanje za narednu školsku godinu 31. januar 2021. godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend