Ekonomija

Privredna komora Srbije: Izvozni poslovi sa Rusijom

Nakon bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima „Etalon Centra“ koje je organizovala Privredna komora Srbije, naše kompanije „КS sistem“, „Leon“ i „Tigar obuća“ potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni. „Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra.

U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila, i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je direktor predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić. Ocenio je da rusko tržište prepoznaje kvalitet srpske obuće, a posebno zaštitne i radne, i podsetio da obuću iz Srbije nose stjuardese Aeroflota.

Grupa kompanija „Etalon Centar“, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana je za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, dodaje Delić. „Etalon Centar“ mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država, ističe PKS u saopštenju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend