Ekonomija

Protest privrednika u sredu ispred Vlade

Foto: Pixabay/Ilustracija
Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" najavilo je protest domaćih privrednika u sredu (12 časova) ispred Vlade koji će biti održan sa porukom da bez domaće privrede nema jake države.

Protest će biti održan u organizaciji Udruženja „Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije“ i inicijative „TAS“ prenosi Nova ekonomija.

„Pozivamo privrednike, poljoprivrednike, zaposlene u privatnom sektoru i ostale koji svojim radom pune državni budžet da nam se pridruže na protestu, kao i da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo da glasaju za one za koje misle da zaslužuju glas privatnog sektora koji broji milion i po ljudi.“

Takođe, očekuju da se prekine diskriminacija majki preduzetnica, povuče Zakon o fiskalizaciji i nove fiskalne kase, Zakon o elektronskim fakturama, Zakon o arhiviranju i redefinišu ostali štetni zakoni i uredbe koji se sprovode na štetu legalno registrovanih privrednika, a u korist crnog tržišta.

„Očekujemo da se procesuiraju akteri afera u kojima je budžet oštećen, po procenama naših ekonomista na čelu sa profesorom Predragom Mitrovićem za neverovatnih 12 milijardi evra godišnje. Nikad više ne želimo da vidimo plagijatore i utajivače poreza na ministarskim i drugim bitnim državnim funkcijama na kojima treba da budu profesionalci koji će se pobrinuti da sistem radi u službi građana i privrednika, za šta ga i plaćamo“, navodi se u saopštenju Zaštitnika preduzetnika i privrednika Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend