Društvo Ekonomija

Republički geodetski zavod oformio bazu investicionih lokacija, u registru se nalazi i Požarevac

FOTO: M. Veljković/Boom93
Republički geodetski zavod  pustio je u rad Registar investicijskih lokacija Srbije, u punom kapacitetu, a to će omogućiti da domaći i strani investitori na jednom mestu dobiju podatke o potencijalnim lokacijama za ulaganje, čime će se, kako je istaknuto, doprineti bržem razvoju Srbije.

Direktor zavoda Borko Drašković kazao je novinarima da registar integriše geoprostorne podatke s drugim podacima važnim za investiranje i da je od danas dostupno da se u taj sistem uključe sve lokalne samouprave u Srbiji, pored 19 gradova i opština koji su učestvovali u pilot projektu.

Naveo je da je registar dostupan na sajtu RGZ, naglasivši da je cilj da se stvori moderan katastar u Srbiji koji će omogućiti da svaka parcela ima četiri elementa – vlasništvo, tereti, vrednost parcele i mogućnost izgradnje na parceli.

U registru 6 lokacija sa teritorije grada

U registru investicionih lokacija nalazi se i 6 lokacija sa teritorije Grada Požarevca.

Lokacije su sledeće: Greenfield Luka – Kostolac, Centar za živinarstvo, Kompleks zemljišta kod Centra za živinarstvo, Severni blok industrijske zone, lokacije u naselju Poljana i na Beogradskom putu.

Najveća lokacije je nekadašnjeg Centra za živinarstvo, dok je najmanja u naselju Poljana.

U registru nalazi se i 14 lokacija na teritoriji opština Braničevskog okruga.

Registar investicionih lokacija možete pogledati OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend