Ekonomija

„Rajfajzen banka” preuzela „Kredi agrikol” u Srbiji

Foto: Boom93/M. Veljković
Rajfajzen banka a.d. Beograd saopštila je danas je posle dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela uspešno realizovala kupovinu 100 odsto akcija Kredi agrikol u Srbiji.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje „Rajfajzen banke” i „Kredi agrikol” Srbija A.D. Novi Sad očekuje se do kraja drugog kvartala 2023.

Tako su od „Kredi agrikol” S.A. akvizirani „Kredi agrikol Srbija” A.D. čije je sedište u Novom Sadu i „KA lizing Srbija” d.o.o.

Predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke Zoran Petrović ocenio je da se ovom akvizicijom realizuju dugoročni strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji.

„Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, „Rajfajzen banke internešenel” prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Petrović ističe da će posle ove akvizicije biti u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pruže superiorno korisničko iskustvo i postanu banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji.

Očekuje se da će Rajfajzen banka tako povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12 procenata po vrednosti ukupne bilansne aktive, ukupan kreditni portfolio bi trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • kada stigne jednoga dana tamo negde 2030 te ta velika investicija u Pođarevcu a čeka se od sigurne 2019te godine trebaće vam banke za plate ovako i na trafici plaćaš račune

%d bloggers like this:
Send this to a friend