93 sekunde Ekonomija

Remontima do stabilnijeg grejanja Požarevca i Kostolca (VIDEO)

U Termoelektrani „Kostolac A“ završeni su kapitalni remonti blokova A1 i A2.

Zoran Predić, glavni inženjer održavanja TE „Kostolac A“ za Boom93 kaže da je remont bloka A1 završen u julu, dok je kapitalni remont bloka A2 završen pre nekoliko dana.

On naglašava da je remont bloka A2 rađen po grupama. Glavni posao je bio u remont turbine i tokom tih radova na samoj turbini je zamenjeno 9 lopatica. Takođe tokom ove grupi poslova urađeni su i radovi na napojnim pumpama, rashladnoj pumpi kao i remnot pomoćnih uređaja, crpne stanice, grejanja dok je rezervoar nečistog kondezata rekonstruisan.

Predić kaže da je u drugoj grupi radova remontovano su kanali aero smeše kao i delovi cevnih sistema kotla. U grupi poslova elektro energetike najveći posao bio je u obradi ulja velikih transformatora. Takođe remontovani su visoko i nisko naponskih motora, dizel agregata i uređena je i frekventna regulacija.

Urađeni su radovi i na merenju regulacije i upravljanju i urađen je standardan remont na opremi koja doprema ugalj.

Zoran Predić kaže da su kapitalnim remontima ova dva bloka sada stabilnija u radu.

„Ovaj kapitalni remont nam garantuje stabilniju proizvodnju, bolji pogon i  stabilniju proizvodnju toplotne energije koja je bitna za grejanje Požarevca i Kostolca. Bitno je da vrlo dobro održavamo i elektrofiltere koji su značajni zbog ekologije“ rekao je Perić.

Ukupna vrednost radova na oba bloka koštala su oko milijardu dinara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend