Ekonomija

RIK zbog „izuzetne hitnosti“ kupuje laptop računare bez javnog poziva

FOTO: Pixabay ilustracija
Republička izborna komisija (RIK) oglasila  je nabavku laptop računara za potrebe održavanja elektronskih sednica. Nabavka se "usled izuzetne hitnosti" sprovodi u pregovaračkom postupku, bez objavljivanja javnog poziva.

Hitnost je prouzrokovana događajima koje RIK „nije mogao da predvidi“, a okolnosti koje opravdavaju hitnost nisu prouzrokovane postupanjem izborne komisije, piše u oglasu o javnoj nabavci prenosi Nova ekonomija.

Naime, kako se obrazlaže, predsednik Srbije raspisao je 15. februara vanredne parlamentarne izbore u Srbiji koji će biti održani 3. aprila, a zakonima je propisana obaveza da se na sajtu RIK-a objavljuju svi akti koje donosi Republička izborna komisija, opštinske izborne komisije i gradske izborne komisije.

„Za potrebe održavanja elektronskih sednica, potrebno je nabaviti laptop računare na kojima bi članovi Republičke izborne komisije imali direktan pristup aplikaciji kroz koju se unose akta koja su objavljena na veb-prezentaciji RIK-a, kao i sav materijal i dokumenta koja RIK donosi na sednicama,  u cilju transparentnijeg, ekonomičnijeg i efikasnijeg rada izborne komisije“,  piše u oglasu o javnoj nabavci.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend